OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Skolestart

Skolestart er en stressende tid hvor mye skjer på en gang. Her er en liten oversikt over noen ting som kan være greit å vite og gjøre den første tiden lettere.

Sørg for å få gi oppdatert kontaktinfo til skolen

Noe av det første som skjer er at elevene får et skjema som skal fylles ut med kontaktinfo på de foresatte. Vi er avhengige av at denne informasjonen er oppdatert for å kunne opprettholde kontakten med deg som foresatt. Skulle du bytte nummer eller adresse må du ta kontakt med skolen for å gi oss beskjed om dette.

Trenger vi å kjøpe inn noe?

I utgangspunktet skal man ikke trenge å kjøpe inn noe spesielt utover helt vanlige skrivesaker og notatblokk, men på en del av yrkesfagene trenger man sikkerhetsutstyr og verktøy. På siden for linjen som ditt barn skal gå på kan du finne en oversikt over hva man trenger under spørsmålet "Hva slags utstyr trenger man?".

Hvem kommer barnet mitt i klasse med?

Som skole får vi alltid spørsmål om klasselister før skolestart. Disse holdes hemmelig frem til første skoledag da de i stor grad ikke er avgjort enda. Det er mulig å bytte klasse etter skolestart om det er legitime grunner til at enkelte elever ikke bør være i klasse med hverandre der det er mulig, men det er dessverre ikke nok at barnet ditt ikke ønsker å være i klasse med noen. Dette tas i samråd med skolens rådgivere etter skolestart og det er ikke mulig å endre på noe før det. Vi gjør vårt beste for å lage klasser som vil fungere godt sammen og er i kontinuerlig dialog med elever og foresatte for å sikre at det går bra.

Får elevene gratis lærebøker?

Man betaler ikke lenger for lærebøkene på videregående i Norge. Barnet ditt vil få låne lærebøkene sine på skolens bibliotek helt gratis. Dette forutsetter at du som foresatt har signert på den digitale avtalen for utlån. Informasjon om hvordan man logger inn blir sendt ut på sms i uken før skolestart. I denne avtalen står du som ansvarlig for bøkene - også etter barnet ditt blir 18 år. Så lenge bøkene blir levert til biblioteket i god stand etter utdanningen vil dette ikke koste noe.

Bøker som ikke blir levert eller som er meget skadet medfører en faktura på 500 kroner per bok. Biblioteket vårt er meget samarbeidsvillige om elever har vært uheldige og tar kontakt med dem, og ofte kan det løses uten å måtte sende en faktura om eleven tar ansvar og sier ifra.

Hvordan får vi elevpc?

Informasjon om hvordan man logger inn blir sendt ut på sms i uken før skolestart. Når du signerer for lån av lærebøker, signerer du også for kjøp av en elevpc som barnet ditt skal bruke gjennom hele skoletiden. Om du velger å betale hele beløpet på en gang mens du signerer avtalen blir dette billigere, men det er også mulig å få faktura i posten og spre prisen ut over flere regninger. Mer informasjon om ordningen for elevpc finner du på siden om signering av avtalen på fylkets nettsider.

Oppdatering 18.08.2021: Det er problemer med å få levert nok datamaskiner til elevene i høst. Det kan derfor være at barnet ditt ikke får utdelt en elevpc med en gang.

Hvordan får vi busskort?

Hver enkelt elev skal søke om dette selv. Dette gjøres gjennom portalen minskyss.nfk.no, og man må søke på nytt selv om man fikk busskort på ungdomsskolen.