OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Lærte om søk i snøskred

Redningshunden graver i snøhaugen for å komme frem til markørene under snøen. - Klikk for stort bilde John Omland Ambulansefag fikk besøk av redningshund!

Lærer på ambulansefag Bjørn Einar Helland er matfar til en av redningshundene i Narvik-regionen, og med skredet i Beisfjord som bakteppe tok han derfor med seg schæferen Ice på jobb for å vise elevene sine hvor raske redningshunder er på å finne folk under de vanskelige forholdene i snøen. På gårdsplassen foran studiested Solhaugen ble to elever fra ambulanseklassen gravd inn i en snøhule som markører, og resten av klassen prøvde å gjette på hvor lang tid hunden ville trenge.

Alt fra 30 sekunder til flere minutter ble gjettet. Det endelige svaret ble at den veltrente schæferen gikk rett bort til stedet i løpet av rundt 15-16 sekunder, men den tok noe lengre tid før han fikk gravd seg inn til markørene. Under får du se noen bilder og en video fra øvelsen.