OBS! Nettleseren din er utdatert. Vi anbefaler at du laster ned en annen, moderne nettleser som Google Chrome, Firefox eller Microsoft Edge.

IMPORTANT! Your browser is out of date. We recommend that you download a more modern browser like Google Chrome, Firefox or Microsoft Edge.

Du er her:

Sommerhilsen fra rektor

Rektor Anita Merete Sletbakk foran skiltet til studiested Solhaugen. - Klikk for stort bilde John Omland Kjære alle sammen! Gratulerer med et godt gjennomført skoleår!

De siste årene har vi hvert år snakket om at dette året har vært annerledes, og spesielt. Det har dere sikkert hørt mange ganger. Dere tilhører et kull som har opplevd smittevern og restriksjoner som ikke har vært vanlig tidligere.

På skolen er det en del ting som ikke har blitt slik vi hadde tenkt. Enkelte aktiviteter har vært vanskelig å gjennomføre på grunn av restriksjoner, vi har hatt O-fravær som nok har ført til en del høyere fravær enn det ellers ville ha vært, og så ble det ingen eksamen dette skoleåret heller, noe kanskje mange av dere er glad for..

Vi opplever likevel at skoleåret er blitt gjennomført på en god måte.

Det kommer flere sjanser

Et av målene vi har her på skolen er at alle elever skal fullføre og oppnå så gode resultater som mulig. Vi ser at det er gjort mye godt arbeid, og vi ser at det er mange gode faglige resultater. Det er også noen som av forskjellige grunner ikke har fått vurdering i alle fag. Det kan være mange årsaker til at det ble sånn. Det kommer flere sjanser. Det krever ekstra innsats fra deg, og det kan ta litt lengre tid.

Jeg håper at dere alle kan se tilbake på dette skoleåret og si til dere selv: Ja, jeg har lært mye, og ja, jeg har gjort mitt beste!

Et annet viktig mål er at alle som har sitt daglige virke på skolen skal ha det bra. Vi blir alle påvirket, både av små hendelser i hverdagen og store globale hendelser. De siste årene har det vært flere hendelser som har påvirket oss alle i større eller mindre grad, og som vil fortsette å påvirke oss i lang tid. Verden har endret seg, vi er blitt godt kjent med covid, og hva det har ført til, og for noen måneder siden ble det krig i Europa, noe mange av oss ikke trodde var mulig.

Selv om vi tenker at dette ikke gjelder oss, så blir vi berørt på forskjellige måter, enten det er restriksjoner i hva vi kan gjøre, for eksempel hvor vi kan reise, at det blir mangel på enkelte varer, eller at folk flykter fra krigen, og søker trygghet hos oss.

Vi trenger alle å bli sett

Den siste tida har vært tøff for mange, også her hjemme. Det har vært utfordringer for oss alle, kanskje spesielt for dere unge. Mye kontakt mellom folk foregår digitalt, og flere enn før, også blant dere ungdommer, sliter med psykiske utfordringer. Mange opplever hets og kjipe kommentarer fra andre. Vi trenger alle å bli sett, enten vi er fra Norge eller kommer fra et annet land, og vi trenger å være en del av et fellesskap.

Derfor:
Tenk deg om hvordan du oppfører deg mot andre som du møter i hverdagen.
Tenk deg om når du legger ut meldinger, bilder og kommentarer på nett.
Tenk deg om når du snakker om andre, og når du snakker til andre.
Vi har alle et ansvar for hverandre!

Så håper jeg at dere sitter igjen med gode minner fra dette skoleåret på Narvik vgs.

Til dere som forlater oss og skal gjøre noe annet, så ønsker jeg lykke til videre. Til dere som kommer tilbake til høsten, så ønsker jeg velkommen tilbake.

Til dere alle: Takk for i år, og god sommer!

Anita Merete Sletbakk, rektor på Narvik videregående skole

Nærbilde av rektor Anita Merete Sletbakk. - Klikk for stort bilde John Omland